Nyheder​

Vaccination på Lions Park
07-01-2021
Tirsdag den 5. januar var det Lions Parks beboeres tur til at blive vaccineret. Sikken festdag.
Læs hele nyheden
Blomster til plejehjemsbeboerne
21-04-2020
Kommunalbestyrelsen i Rudersdal fulgte dronningens opfodring til at give beboerne på landets plejehjem en buket blomster i anledning af hendes 80 års fødselsdag. Det vakte stor glæde her på Lions Park Birkerød.
Læs hele nyheden
Alle kan bruge Huskestuen
09-11-2018
Huskestuen og Huskekasserne er etableret. Huskestuens formål er at bidrage til et positivt og relevant samvær med andre. Beboere med demens har ofte mistet evnen til at genkalde minder, men når minderne hjælpes på vej af fx ting, følger der ofte fortællinger med. At mindes styrker identitets- og selvværdsfølelsen samtidig med at minder knytter bånd mellem et menneskes fortid, nutid og fremtid.
Læs hele nyheden
Løvepark og Hyggestuen Husker Du
20-06-2018
Vi har ansøgt Trafik, Bolig og Byggestyrelsens pulje om tilskud til ”Indretning af demensegnede boliger”. Vi har fået tilsagn til 2 projekter - ialt 732.000 kr. - At etablere haveanlæg rundt om de tre nyeste bygninger – afd. G, H og I. - At indrette Hyggestuen Husker Du. Projekterne starter op i september og forventes afsluttes i december. Vi glæder os meget til at tage begge dele i brug og håber at beboere, pårørende og personalet får masser af stjernestunder i Løveparken og Hyggestuen Husker Du.
Læs hele nyheden
Venlige Sjæle
31-01-2018
Igennem året har vi fået flere gaver eller god rabat af gavmilde mennesker, der har det til fælles at de synes vores indretning på plejehjemmet er så spændende at de gerne ville give et bidrag. I år har vi været heldige at Gardinmontøren, Claus Danielsen har foræret os et smukt gammelt flygel, der pynter i opholdsstuen på vores demensafdeling. En pårørende, Birthe, har foræret os en antik sofa som står på forbindelsesgangen på 1. sal. Ulla Funch, som er billedkunstner har foræret os 3 abstrakte skønne malerier. Abstrakt kunst findes der ........
Læs hele nyheden
Onsdagsbar på Lions Park Birkerød
22-11-2017
Dagen idag var debut på vores nye aktivitet "Onsdagsbar"- og det har været en kæmpe succes. Godt besøgt af både seniorer og plejehjemsbeboere. Dagens drink var en Filur med eller uden vodka. Fra højttalerne lød der dansktop musik og det inspirerede flere til at svinge dansebenene. Planen og ønsket er at kunne holde åbent i baren hver onsdag. Det foregår i receptionsområdet ved kiosken, som ligger midt mellem seniorboligerne og plejehjemmet - et centralt mødested. Baren er opstartet med initiativ fra 4 ildsjlæle - 2 medarbejdere og 2 seniorer. Michael Bay, Teknisk serviceleder har stået for at bygge den flotte bar, der er sponsoreret af Malermester Henning Petersen, Blikkenslager Brügge A/S, Elektrikerfirmaet Stryhn's Electric, Ekspert Gulve, Renè Lander og vores egne Løver, Lions Club Birkerød.
Læs hele nyheden
Politisk valgdebat på plejehjemmet
08-11-2017
Efter ønske fra en beboer på plejehjemmet fik bestyrelsesmedlem Nelly Modeweg hurtigt lavet aftaler med 6 lokale politikere, som glædeligt stillede op til politisk valgdebat på plejehjemmet. Engagerede beboere fra både plejehjemmet og seniorboligerne deltog og fik svar på mange forskellige emner vedr. klippekortsordningen, rengøringsfrekvenser, holdninger til værdighed i ældrepleje og meget mere. Dejligt at politikerne vil komme ud lokalt til de borgere der ikke selv kan komme til dem. Tak til: Poul Bach, Socialdemokratiet, Liste A Frank Edelmann Christensen, Radikal, Liste B Birgitte Scherning Poulsen, Koncervative, Liste C Anne Christiansen, Lokallisten, Liste L Peter von der Wehle, Dansk Folkeparti, Liste O Daniel E. Hansen, Venstre, Liste V.
Læs hele nyheden
Jenny og de andre 100 plus.
02-11-2017
En dejlig eftermiddag med bogudgivelse i restauranten. Forfatteren Jørn Jørs Pedersen fortalte om tilblivelsen af bogen og vores egen Jenny på 107 år, som ses på forsiden af bogen, signerede solgte bøger. ”Jenny og de andre 100 plus” er en portrætbog, der i ord og billeder skildrer en gruppe aktive mennesker, der modigt og vedholdent har insisteret på at holde fast i livet igennem ét århundrede fyldt med omvæltninger, industriel og teknologisk revolution og ikke mindst to verdenskrige. ”Jenny og de andre 100 plus” er et unikt stykke danmarkshistorie fra første verdenskrig og frem til i dag, beskrevet gennem den personlige fortælling, rigt illustreret med smukke fotos af de portrætterede og deres omgivelser. Bogen har forord af Lise Nørgaard, som fyldte 100 år i juni 2017.
Læs hele nyheden
Livets historie
28-09-2017
​En reportage i Magasinet Pleje om Lions Park Birkerøds arbejde med livshistorier. ​Undervisning for to-sprogede i livshistorie ved Ove Dahl, som er uddannet historiker og ejer af reminiscenscenteret. Tre meget spændende eftermiddage med historie om det levede liv i Danmark fra 30’erne til og med 60’erne. Masser af inspiration til samtaleemner med vores beboere og en bredere forståelse for hvilke forskellige vilkår vores beboere er vokset op under og har levet med. ​ Undervisningen bandt en fin tråd til alle vores temaudstillinger på gangarealerne som er fyldt med tidstypiske ældre og gamle ting fra det levede liv. Vi er ikke færdige med at lave temaudstillinger og indtil videre har vi lavet: -Sport -Systue -Rejse -Madam blå -De 4 årstider -At samle -70’er køkkentema -Dansk designmøbler -Kendte dåser -60’er køkkentema -Haven -Håndværk -Købmandsbutik -Legetøj. Følgende temaer er næsten klar: -Frisør -Musik
Læs hele nyheden
Minder og Madglæde
01-06-2017
​Projekt "Minder og Madglæde" starter på plejehjemmet Lions Park Birkerød. Souschef Lene Ullmann og Fundraiser Sarah Børresen har ansøgt om 527.000 kr fra køkkenpuljen i Sundheds- og ældreministeriet. Idag fik vi JA og skal etablere et nyt køkken på vores demensafdeling. Det bli'r godt! ​ Vi skal have et køkken der: - kan bruges af beboere med fysiske begrænsninger. - er åbent og fungerer som et naturligt samlingspunkt i hverdagen. - stimulerer sanserne. - giver mulighed for meningsfuld aktivitet (og meget mere 😊)
Læs hele nyheden
Indvielsesfest
23-05-2017
Nu er vi klar til at fejre at vores totale ombygning af plejehjemmet, Lions Park Birkerød, er blevet færdig. Det er forår, haven blomstrer, solen skinner og fuglene synger. Derfor håber vi at du vil være med til at gøre dagen festlig sammen med os onsdag den 31. maj kl. 14-16 Eftermiddagen byder på musik, taler, rundvisning i huset og lidt godt til ganen. Vi ses i ”Det åbne rum” og i haven. Alle er velkomne. Tag gerne familie og venner med, så vi kan vise vores flotte hjem frem  Vi glæder os til at se dig! På vegne af Lions Park Birkerød Lene, Annie, Kirsten og Charlotte
Læs hele nyheden
Nordea Fondsstøtte
30-03-2017
30 film bringer cykelglæde på plejehjem. Jeanette Petersen fra NordeaFonden har i dag overrakt check til Lions Park Birkerød til indkøb af motionscykelfilm udviklet til seniorer.
Læs hele nyheden
Ny bus
01-01-2017
Vi har fået ny bus af Værdighedspuljen. Vi skal lære at køre den før den kommer på landevejen.
Læs hele nyheden

        www.lionsparkbirkerød.dk // CVR: 33693311 // Bregnerødvej 83 // 3460 Birkerød​ //  Tlf: 46 11 26 01 // E-mail: lions.park.birkerod@mail.dk