Alle kan bruge Huskestuen

Alle kan bruge Huskestuen

Huskestuen og Huskekasserne er etableret. ​

Huskestuens formål er at bidrage til et positivt og relevant samvær med andre. Beboere med demens har ofte mistet evnen til at genkalde minder, men når minderne hjælpes på vej af fx ting, følger der ofte fortællinger med. At mindes styrker identitets- og selvværdsfølelsen samtidig med at minder knytter bånd mellem et menneskes fortid, nutid og fremtid.

Huskestuen har fået tapet i retromønster, gardiner, messinglamper, malerier, gine og pynt til væggene. Der har været mange ture på loppemarkeder og loppehaller for at lede efter gamle tidstypiske ting fra 1930’erne til 1970’erne. Der er fundet dampmaskine, legetøjsstålkomfur, dukkehus, fyldepenne, legetøj, porcelænsfigurer, knapper, porcelænspiber og meget, meget mere.

Det er vores højeste ønske at Huskestuen bliver brugt af beboere, pårørende, seniorer og andre der har sin gang på Lions Park Birkerød. Pårørende der er på besøg, må meget gerne drikke kaffe, spise aftensmad eller holde fødselsdag med deres kære i Huskestuen. 


Huskestuen er til fri afbenyttelse og vi forestiller os at fx litteraturgruppen eller seniorrådet også kan holde deres møder her. 

Man må gerne se og røre på tingene, åbne skabe og skuffer.​ Mulighederne er mange, så gå endelig ind og få en stjernestund.​

Huskegrupper og Huskemedarbejder

Vi søgte i foråret 2018 Ældreministeriets Pulje om ”Livskvalitet på plejehjem” til at ansætte Marianne Balslev som Huskemedarbejder. Det lykkedes!

Marianne vil være ansat helt frem til 31. december 2019 og lave huskegrupper hver mandag og torsdag eftermiddag. Huskegrupperne er populære og mange vil gerne deltage, men der er desværre kun plads til 6 deltagere af gangen. Derfor må man skiftes lidt.​


Billederne herunder er fra etableringen af Huskestuen, hvor medarbejdere på Lions Park Birkerød har været med til at indrette og klargøre. 


        www.lionsparkbirkerød.dk // CVR: 33693311 // Bregnerødvej 83 // 3460 Birkerød​ //  Tlf: 46 11 26 01 // E-mail: lions.park.birkerod@mail.dk